Adresă:

Șos. Pipera nr. 44, clădirea B, etaj 4, sector 2, București, România

Telefon:

0040.748.042.554

An înființare:
Activități
Specializări
Tehnologii
Aplicabilitate
Profil companie (scop și componente)

Fintech OS este o companie software specializată în furnizarea de soluții pentru transformarea digitală completă a organizațiilor (bănci, companii de asigurări, IFN-uri) prin implementarea rapidă și agilă a inovației în conformitate cu planul strategic al organizației. Fintech OS are la temelie peste 20 de ani de experiență în dezvoltarea de software și servicii financiare.

Lucru mai rar, compania are produse proprii în portofoliul de proprietate intelectuală, produse care abordează direct provocările cele mai presante pe care le au companiile financiare. Platforma de operare Fintech OS a fost dezvoltată inițial în 2014, în cadrul hub-ului de inovare al Softelligence, unul dintre cei mai importanți furnizori de software de pe piața românească, specializat în furnizarea serviciilor de consultanță și dezvoltare software pentru companiile financiare de top precum: Allianz, AON, Generali, Beazley, International Personal Finance, BAT sau Honeywell.

Dar o companie de produse software are un model de afaceri complet diferit de cel al firmelor specializate pe servicii. Tocmai de aceea, pentru a exploata toate oportunitățile de piaţă și a mări viteza de dezvoltare a produsului, începând cu 2017, Fintech OS a devenit o companie independentă, sub conducerea lui Teodor Blidăruș, fondator și partener al Softelligence.

Ce face, de fapt, Fintech OS? Firma facilitează incluziunea financiară, ajutând oamenii să folosească servicii financiare mai rapide, mai accesibile și atent personalizate, permițând băncilor și companiilor de asigurări utilizarea de tehnologii emergente, de tipul inteligenței artificiale (AI), şi să ofere clienților o experiență cu totul nouă.

Incluziunea financiară presupune ca atât persoanele fizice, cât și juridice să aibă acces la produse și servicii financiare utile și accesibile, care răspund nevoilor lor tranzacții, plăți, economii, credite și asigurări, iar acestea să fie livrate într-o manieră modernă și sigură.

Produse companie

Fintech OS este o platformă  de accelerare a inovatiei care combină tehnologia digitală de ultimă generație (AI, Machine Learning, Biometrics, Robot Process Automation) cu un nucleu financiar puternic.

Soluția permite băncilor și companiilor de asigurări să îmbunătăţească substanţial experienţa clienților și să le ofere soluții financiare personalizate și relevante.

Datorită Fintech OS, un nou produs poate fi prototipat, testat şi lansat de 10 ori mai rapid decât într-un mediu tradițional de dezvoltare software.

Viteza, flexibilitatea și interfața deschisă API oferă posibilitatea unor implementări modulare de aplicații într-un ecosistem concentrat pe experienţa clienţilor, care permite companiilor financiare să obțină rezultate imediate și tangibile.

Servicii oferite

Portofoliul de Servicii Profesionale ale Fintech OS cuprinde expertiză specializată de training, consultanță business, management de proiecte, dar și servicii de mentenanță și suport.

§  Expertiză Training: training-uri specializate, customizate în funcție de rol și nivel de senioritate, fundamentate atât pe exerciții practice, cât și pe scenarii reale de business, și finalizate cu certificate de competență profesională.

§   Consultanță Business: audit axat pe experiența financiară a clienților, pe procesele existente și pe recomandări particularizate de optimizare a serviciilor orientate către clienți, de adaptare a produselor financiare, dar și de eficientizare a analizei de risc.

§  Management de Proiecte: planificare strategică a livrării de inovație digitală, încurajarea și consolidarea hub-urilor de inovație, suport în definirea indicatorilor de performanță reevanți într-un proiect de digitalizare, management de proiecte, livrare agilă a proiectelor digitale, dar și monitorizarea performanței post-release.

§   Mentenanță și Suport: portal dedicat de ticketing, ce conferă posibilitatea monitorizării în timp real al statusului curent al ticketelor, direct de către clienți, dar și trimiterea de notificări automate pe baza a 3 niveluri de SLA. Include acces la întrebări și răspunsuri frecvente, dar și la baza de cunoștințe si resurse Fintech OS.

Referințe

Rezultatele Fintech OS sunt, fără doar și poate, notabile. Compania a ajuns în timp record să gestioneze peste 10 miliarde de tranzacții pe lună, în 12 piețe la nivel internațional.

Platforma Fintech OS a fost adoptată de lideri de piață recunoscuți, cum ar fi BCR, Orange Bank, TBI Bank, Idea Bank, BCR Leasing, Raiffeisen Leasing, Vienna Insurance Group, Uniqa, Provident, Howden, NN, Dual sau RKH Specialty.

Valoare adăugată
Domenii
Obiective, domenii și forme de cooperare

Fintech OS își propune să fie platforma tehnologică de accelerare a inovației în servicii financiare și să susțină în mod activ inițiativele ce fac inovația prezentă și acționabilă în viața de zi cu zi a consumatorilor de servicii financiare. Pentru atingerea acestui obiectiv Fintech OS colaborează deopotrivă cu pionieri și instituții financiare consacrate, dar și cu profesioniști din comunitatea financiară și tehnologică astfel încât să promoveze și consolideze hub-urile de inovație și să construiască centre de excelență în livrarea unor experiențe financiare premium.

Certificări

În momentul de față Fintech OS este angajat in procesul de obținere a certificărilor ISO 9001 și ISO 27001.

Piețe de desfacere

Piețele țintă ale Fintech OS sunt CEE, UK și USA, cu planuri de explansiune globală în următorii 5 ani.